ナスラックKitchen

Bamboo grass leaf Sushi
バンブー グラス リーフ スシ
笹の葉寿司

  • →
    Time : 60minute
    →
    Calorie : about 604kcal
    (per serving)

携帯電話からでもレシピを見ることができます。
このレシピへのアクセスはこちらのQRコードから。
(機種によっては読み取りできないものもございます。ご了承下さい。)

→Ingredients(4 servings/フォー サービングス)

mackerel   1
マッケラル   ワン
salt   1/2 cup
ソルト   ワン ハーフ カップ
dashi kombu   10 cm cubes
ダシ コンブ   テン センチメーター キューブス
shrimp   8
シュリンプ   エイト
bream for sashimi   1 bunch
ブリーム フォー サシミ   ワン バンチ
rice   3 cups
ライス   スリー カップス
bamboo grass leaf (vacuum packed)   24 slices
バンブー グラス リーフ (バキューム パックト)   トゥエンティーフォー スライシズ
soy sauce   add to taste
ソイ ソース   アッド トゥー テースト
A(300ml vinegar, 3Tbsps sugar, 2/3tsp salt, 4Tbsps vinegar)
エイ (スリー ハンドレッド ミリリットルズ ビネガー、スリー テーブルスプーンズ シュガー、トゥー サーヅ ティースプーン ソルト、フォー テーブルスプーンズ ビネガー)
B(10ml dashi kombu, 600ml water)
ビー (テン ミリリットルズ ダシ コンブ、シックス ハンドレッド ミリリットルズ ウォーター)
C(6Tbsps vinegar, 5Tbsps sugar, 2tsp salt
シー (シックス テーブルスプーンズ ビネガー、ファイブ テーブルスプーンズ シュガー、トゥー ティースプーンズ ソルト)

→How to make → 作り方の画像を表示する

1.

Sprinkle the salt on mackerel. Leave for 1 hour. Wash thoroughly under running water and wipe dry.

スプリンクル ザ ソルト オン マッケラル。リーブ フォー ワン アワー。ウォッシュ ソロウリー アンダー ランニング ウォーター アンド ワイプ ドライ。

2.

Add the (A) to the pot, bring to the boil. Let stand until cool.

アッド ジ (エイ) トゥー ザ ポット、ブリング トゥー ザ ボイル。レット スタンド アンティル クール。

3.

Dry off konbu with cloth, place them to a tray with (2). Put mackerel fillet face down on tray. Turn them over often. Let them marinate in the tray longer than three hours.

ドライ オフ コンブ ウィズ クロス、プレイス ゼム トゥー ア トレイ ウィズ (トゥー)。プット マッケラル フィレ フェイス ダウン オン トレイ。ターン ゼム オーバー オフン。レット ゼム マリネイト イン ザ トレイ ロンガー ザン スリー アワーズ。

4.

Bring the mackerel from (3). Remove bones, slice the fish into thin pieces.

ブリング ザ マッケラル フロム (スリー)。リムーブ ボーンズ、スライス ザ フィッシュ イントゥー ティン ピーシズ。

5.

Peel shrimp, remove the heads and de-vein. Score each side in a shallow crisscross pattern. Slice the fish into thin pieces.

ピール シュリンプ、リムーブ ザ ヘッズ アンド ディベイン。スコア イーチ サイド イン ア シャロウ クリスクロス パターン。スライス ザ フィッシュ イントゥー ティン ピーシズ。

6.

Wash the rice 30 min prior to cooking, and drain.

ウォッシュ ザ ライス サーティー ミニッツ プライオー トゥー クッキング、アンド ドレイン。

7.

When the rice is cooked, move rice to wooden sushi bowl moistened with vinegar water. Sprinkle the vinegar dressing all over the rice. Using a flat wooden spoon, mix rice with horizontal cutting strokes while fanning the rice with a hand-fan.

ウェン ザ ライス イズ クックト、ムーブ ライス トゥー ウッデン スシ ボウル モイステンド ウィズ ビネガー ウォーター。スプリンクル ザ ビネガー ドレッシング オール オーバー ザ ライス。ユージング ア フラット ウッデン スプーン、ミックス ライス ウィズ ホライゾンタル カッティング ストロークス ワイル ファニング ザ ライス ウィズ ア ハンド ファン。

8.

Put sushi rice in your hand, lay a topping on rice.

プット スシ ライス イン ユア ハンド、レイ ア トッピング オン ライス。

9.

Wrap the bamboo grass leaf around rolled sushi rice. When eating take bamboo grass leaf off, and dip in soy sauce.

ラップ ザ バンブー グラス リーフ アラウンド ロールド スシ ライス。ウェン イーティング テイク バンブー グラス リーフ オフ、アンド ディップ イン ソイ ソース。