ナスラックKitchen

Chopped Bonito
チョップト ボニート
カツオのたたき

  • →
    Time : 30minute
    →
    Calorie : about 210kcal
    (per serving)

携帯電話からでもレシピを見ることができます。
このレシピへのアクセスはこちらのQRコードから。
(機種によっては読み取りできないものもございます。ご了承下さい。)

→Ingredients(4 servings/フォー サービングス)

bonito   400〜500g
ボニート   フォー ハンドレッド トゥー ファイブ ハンドレッド グラムス
ginger, garlic   1 piece of each
ジンジャー、ガーリック   ワン ピース オブ イーチ
spring onion   1 bunch
スプリング オニオン   ワン バンチ
green shiso leaf, daikon garnish of sashimi seaweed   add to taste
グリーン シソ リーフ、ダイコン ガーニッシュ オブ サシミシーウィード   アッド トゥー テースト
ponzu-soy sauce (vinegar sauce 4Tbsps each)
ポンズ ソイ ソース (ビネガー アンド ソイ ソース フォー テーブルスプーンズ イーチ)

→How to make → 作り方の画像を表示する

1.

Remove blood and unnecessary parts from bonito in water. Place bonito on skewer.

リムーブ ブラッド アンド アンネセサリー パーツ フロム ボニート イン ウォーター。プレイス ボニート オン スキューアー。


※Prepare 4-5 skewers, put bonito on skewers in a fan-shape.

 プリペア フォー トゥー ファイブ スキューアーズ、プット ボニート オン スキューアーズ イン ア ファン シェイプ。

2.

Broil (1) over high heat until light brown, flip over to broil fillet.

ボイル (ワン) オーバー ハイ ヒート アンティル ライト ブラウン、フリップ オーバー トゥー ブロイル フィレ。


※Fry skin side of bonito over high heat, heat the surface thoroughly. Cook the body like this as well.

 フライ スキン サイド オブ ボニート オーバー ハイ ヒート、ヒート ザ サーフィス ソロウリー。クック ザ ボディー ライク ディス アズ ウェル。

3.

After broiling, place (2) into cold water with ice cubes. Remove skewer from bonito. Dry with paper.

アフター ボイリング プレイス (トゥー) イントゥー コールド ウォーター ウィズ アイス キューブス。リムーブ スキューアー フロム ボニート。ドライ ウィズ ペイパー。

4.

Slice bonito into thin pieces, cut towards self.

スライス ボニート イントゥー ティン ピーシズ、カット トワーズ セルフ。

5.

Garnish grated ginger, garlic and spring onion, pour ponzu.

ガーニッシュ グレイテッド ジンジャー、ガーリック アンド スプリング オニオン、ポアー ポンズ。