ナスラックKitchen

Tempura Shrimp on Rice
テンプラ シュリンプ オン ライス
エビ天丼

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    Time : 30minute
    →
    Calorie : about 777kcal
    (per serving)

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→Ingredients(4 servings/フォー サービングス)

shrimp   12
シュリンプ   トゥエルブ
pumpkin   1/8
パンプキン   ワン エイト
green shiso leaf   8 slices
グリーン シソ リーフ   エイト スライシズ
rice   4 servings
ライス   フォー サービングス
oil   add to taste
オイル   アッド トゥー テースト
A( tempura breading [1/2 cup flour, a half mixed egg, 100ml cold water])
エイ (テンプラ ブレッディング[ワン ハーフ カップ フラワー、ア ハーフ ミックスト エッグ、ワン ハンドレッド ミリリットルズ コールド ウォーター])
B( dipping sauce for tempura[100ml dashi soup, 50ml soy sauce, 50ml mirin])
ビー (ディッピング ソース フォー テンプラ [ワン ハンドレッド ミリリットルズ ダシ スープ、フィフティー ミリリットルズ ソイ ソース フィフティー ミリリットルズ ミリン])

→How to make → 作り方の画像を表示する

1.

Remove the heads of the shrimp, devein and shell, but leave the tails attached. Make 3 incisions across the belly.

リムーブ ザ ヘッズ オブ ザ シュリンプ、ディベイン アンド シェル、バット リーブ ザ テイルズ アタッチト。メイク スリー インシジョンズ アクロス ザ ベリー。

2.

Chop off the tips of shrimp tails, wipe off the moisture with a knife. Slice pumpkins thinly.

チョップ オフ ザ ティップス オブ シュリンプ テイルズ、ワイプ オフ ザ モイスチュア ウィズ ア ナイフ。スライス パンプキンズ ティンリー。


※Gently press out water from the shrimp tail with the tip of knife. If moisture remains in the tail, it will cause the oil to splatter.

 ジェントリー プレス アウト ウォーター フロム ザ シュリンプ テイル ウィズ ザ ティップ オブ ナイフ。イフ モイスチュア リメインズ イン ザ テイル、イット ウィル コーズ ジ オイル トゥー スプラッター。

3.

Dust shrimp and one side of green leaf to be fried with tempura batter. Deep-fry them in oil at 180℃.

ダスト シュリンプ アンド ワン サイド オブ グリーン リーフ トゥー ビー フライド ウィズ テンプラ バター。ディープ フライ ゼム イン オイル アット ハンドレッド エイティー ディグリーズ セルシウス。


※If a few drops of batter sink to the bottom of the pan and float up to the surface slowly. It's the right time.

 イフ ア フュー ドロップス オブ バター シンク トゥー ザ ボトム オブ ザ パン アンド フロート アップ トゥー ザ サーフィス スロウリー。イッツ ザ ライト タイム。

4.

Heat (B) to make dipping sauce. When (B) is heated, use it soon with tempura.

ヒート (ビー) トゥー メイク ディッピング ソース。ウェン (ビー) イズ ヒーテッド、ユーズ イット スーン ウィズ テンプラ。

5.

Serve rice into individual bowls, add ingredients (2), and pour on 1Tbsp of sauce, if you like.

サーブ ライス イントゥー インディビジュアル ボウルズ、アッド イングリーディエンツ (トゥー)、アンド ポアー オン ワン テーブルスプーン オブ ソース、イフ ユー ライク。