ナスラックKitchen

Bream with rice
ブリーム ウィズ ライス
タイめし

  • →
    Time : 60minute
    →
    Calorie : about 499kcal
    (per serving)

携帯電話からでもレシピを見ることができます。
このレシピへのアクセスはこちらのQRコードから。
(機種によっては読み取りできないものもございます。ご了承下さい。)

→Ingredients(4 servings/フォー サービングス)

rice   3cups
ライス   スリー カップス
bream   1
ブリーム   ワン
salt   a little
ソルト   ア リトル
honewort   5
ホーンワート   ファイブ
dashi kombu   5cm cubes
ダシ コンブ   ファイブ センチメーター キューブス
water   600ml
ウォーター   シックス ハンドレッド ミリリットルズ
A(2Tbsps low salt soy sauce, 1Tbsp sake, a dash of salt)
エイ (トゥー テーブルスプーンズ ロウ ソルト ソイ ソース、ワン テーブルスプーン サケ、ア ダッシュ オブ ソルト)

→How to make → 作り方の画像を表示する

1.

Wash the rice 30 min prior to cooking, and drain in a sieve.

ウォッシュ ザ ライス サーティー ミニッツ プライオー トゥー クッキング、アンド ドレイン イン ア シーブ。

2.

Scrape off the scales of bream, scoop out the innards and wash well. Make a cross-shape incision on the skin surface. Cut honewort coarsely.

スクレイプ オフ ザ スケイルズ オブ ブリーム、スクープ アウト ザ インナーズ アンド ウォッシュ ウェル。メイク ア クロス シェイプ インシジョン オン ザ スキン サーフィス。カット ホーンワート コアースリー。


※Make the slit on the belly to reach into inside bones. Pull the gills out carefully.

 メイク ザ スリット オン ザ ベリー トゥー リーチ イントゥー インサイド ボーンズ。プル ザ ギルズ アウト ケアフリー。

3.

Sprinkle salt high over the bream until you get a good salty taste.

スプリンクル ソルト ハイ オーバー ザ ブリーム アンティル ユー ゲット ア グッド ソルティー テイスト。

4.

Heat grill well and grill fish so that it has nice grill lines.

ヒート グリル ウェル アンド グリル フィッシュ ソー ザット イット ハズ ナイス グリル ラインズ。


※It isn't necessary for the bream to be heated inside, it's better to cook it with rice.

 イット イズント ネセサリー フォー ザ ブリーム トゥー ビー ヒーテッド インサイド、イッツ ベター トゥー クック イット ウィズ ライス。

5.

Place the rice, water, dashi konbu, and seasoning (A) to the pot, mix up briefly. Lay the bream on the top in the pot. Cover the lid and place over a high heat. When it comes to the boil, reduce the heat to low and simmer over for about 13 min.

プレイス ザ ライス、ウォーター、ダシ コンブ、アンド シーズニング (エイ) トゥー ザ ポット、ミックス アップ ブリーフリー。レイ ザ ブリーム オン ザ トップ イン ザ ポット。カバー ザ リッド アンド プレイス オーバー ア ハイ ヒート。ウェン イット カムズ トゥー ザ ボイル、リデュース ザ ヒート トゥー ロウ アンド シマー オーバー フォー アバウト サーティーン ミニッツ。

6.

When cooking is finished, take the bream out, tear out the flesh.

ウェン クッキング イズ フィニッシュト、テイク ザ ブリーム アウト、テアー アウト ザ フレッシュ。


※When removing the flesh, carefully remove the bones.

 ウェン リムービング ザ フレッシュ、ケアフリー リムーブ ザ ボーンズ。

7.

Place the bream flesh back to the pot, and mix well.

プレイス ザ ブリーム フレッシュ バック トゥー ザ ポット、アンド ミックス ウェル。

8.

Put (6) in the bowl, garnish the honewort.

プット (シックス) イン ザ ボウル、ガーニッシュ ザ ホーンワート。