ナスラックKitchen

Japanese Blue Crab with Nukuchamu Sauce
ジャパニーズ ブルー クラブ ウィズ ヌクチャム ソース
ワタリガニのヌクチャム添え

  • →
    Time : 15minute
    →
    Calorie : about 58kcal
    (per serving)

携帯電話からでもレシピを見ることができます。
このレシピへのアクセスはこちらのQRコードから。
(機種によっては読み取りできないものもございます。ご了承下さい。)

→Ingredients(4 servings/フォー サービングス)

Japanese blue crabs   2
ジャパニーズ ブルー クラブズ   トゥー
sake   2Tbsps
サケ   トゥー テーブルスプーンズ
garlic   1 piece
ガーリック   ワン ピース
red peppers (fresh)   2
レッド ペッパーズ (フレッシュ)   トゥー
sugar   1and1/2Tbsp
シュガー   ワン アンド ア ハーフ テーブルスプーンズ
A (1Tbsp namplaa, squeezed lime juice)as desired
エイ (ワン テーブルスプーン ナンプラー、スクイーズド ライム ジュース)アズ ディザイアード

→How to make → 作り方の画像を表示する

1.

Sprinkle Japanese blue crabs with sake. Have a pot with plenty of boiling water, place the crabs in the pot about 10 min, and drain in a sieve.

スプリンクル ジャパニーズ ブルー クラブス ウィズ サケ。 ハブ ア ポット ウィズ プレンティ オブ ボイリング ウォーター、プレイス ザ クラブズ イン ザ ポット アバウト テン ミニッツ、アンド ドレイン イン ア シーブ。

2.

Mince garlic and red peppers, transfer them to a grinding bowl, add sugar and grind.

ミンス ガーリック アンド レッド ペッパーズ、トランスファー ゼム トゥー ア グラインディング ボウル、アッド シュガー アンド グラインド。

3.

Add (A) into (2) to make nukuchiyamu sauce. You can use lemon juice instead of lime juice.Fold both sides of rice paper and roll up from the front.

アッド (エイ) イントゥ (トゥー) トゥー メイク ヌクチャム ソース。ユー キャン ユース レモン ジュース インステッド オブ ライム ジュース。フォールド ボウス サイズ オブ ライス ペーパー アンド ロール アップ フロム ザ フロント。


※Nukuchiyamu sauce is used for Okonomiyaki pancakes in Vietnam.

 ヌクチャム ソース イズ ユーズド フォー オコノミヤキ パンケークス イン ビーエトナーム。

4.

Arrange crab (1) into a bowl. Garnish with nukuchiyamu sauce in a small plate.

アレンジ クラブ (ワン) イントゥー ア ボウル。 ガーニッシュ ウィズ ヌクチャム ソース イン ア スモール プレート。