Yukkejan (beef and vegetable spicy soup)
ユッケジャン (ビーフ アンド ベジタブル スパイシー スープ)
ユッケジャン(牛肉と野菜の辛味スープ)

-
- Time : 180minute
- Calorie : about 275kcal
(per serving)
携帯電話からでもレシピを見ることができます。
このレシピへのアクセスはこちらのQRコードから。
(機種によっては読み取りできないものもございます。ご了承下さい。)
Ingredients(4 servings/フォー サービングス)
- ribs with bones 600g
リブズ ウィズ ボーンズ シックス ハンドレッド グラムス - yan (tripe) 500g
ヤン (トライプ) ファイブ ハンドレッド グラムス - leeks 4
リークス フォー - grated garlic 3Tbsps
グレイテッド ガーリック スリー テーブルスプーンズ - minced green onion 1Tbsp
ミンスト グリーン オニオン ワン テーブルスプーン - water 10 cups
ウォーター テン カップス - red pepper a little
レッドペッパー ア リトル - soy sauce 2Tbsps
ソイ ソース トゥー テーブルスプーンズ - sesame oil 1tsp
セサミ オイル ワン ティースプーン - salt & pepper a little each
ソルト アンド ペッパー ア リトル イーチ - kochijan (korean miso) a little
コチュジャン (コリアン ミソ) ア リトル
How to make
→ 作り方の画像を表示する
Put ribs in water to wash out blood. Heat yan with boiled water, peel off black part. Cut leeks into 10cm slices, tear them into small pieces and heat with hot water, wash with cold water.
プット リブズ イン ウォーター トゥー ウォッシュ アウト ブラッド。 ヒート ヤン ウィズ ボイルド ウォーター、ピール オフ ブラック パート。 カット リークス イントゥー テン センチメーター スライシーズ、ティア ゼム イントゥー スモール ピーシーズ アンド ヒート ウィズ ホット ウォーター、 ウォッシュ ウィズ コールド ウォーター。
Boil (1) ribs with 2 liters of water for about 2 hours, skim off scum during boiling. Save bone stock . Separate meat from bone, cut yan into big pieces.
ボイル (ワン) リブズ ウィズ トゥー リッターズ オブ ウォーター フォー アバウト トゥー アワーズ、スキム オフ スカム デュアリング ボイリング。 セイブ ボーン ストック。 セパレイト ミート フロム ボーン、カット ヤン イントゥー ビッグ ピーシーズ。
Mix rib meat with yan, sesame oil, red pepper, minced green onion, garlic and soy sauce.
ミックス リブ ミート ウィズ ヤン、セサミ オイル、レッド ペッパー、ミンスト グリーン オニオン、ガーリック アンド ソイ ソース。
Remove fat from top of (2), put in (3) and (1) leeks, boil and season with kochijan. (You can also use red pepper oil instead of kochijan)
リムーブ ファット フロム トップ オブ (トゥー)、プット イン (スリー) アンド (ワン) リークス、ボイル アンド シーズン ウィズ コチュジャン。 (ユー キャン オルソー ユーズ レッド ペッパー オイル インステッド オブ コチュジャン)