Soumen (thin Japanese noodles)
ソウメン (シン ジャパニーズ ヌードルズ)
そうめん

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- Time : 20minute
- Calorie : about 434kcal
(per serving)
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Ingredients(4 servings/フォー サービングス)
- soumen 400g
ソウメン フォー ハンドレッド グラムス - shrimp 4
シュリンプ フォー - boufu add to taste
ボウフウ アッド トゥー テースト - A(2 cups dashi soup, 4 Tbsps mirin, 4 Tbsps soy sauce)
エイ (トゥー カップス ダシ スープ、フォー テーブルスプーンズ ミリン、フォー テーブルスプーンズ ソイ ソース) - herb flavor (grated ginger, cut the spring onion into small pieces, chopped peanuts, mince purple Japanese pickles, chirimen jako [dry small fish])
ハーブ フレイバー (グレイテッド ジンジャー、カット ザ スプリング オニオン イントゥー スモール ピーシズ、チョップド ピーナッツ、ミンス パープル ジャパニーズ ピクルス、チリメンジャコ [ドライ スモール フィッシュ])
How to make
→ 作り方の画像を表示しない
Place (A) in a pot and bring to the boil, make dipping sauce. Let stand until cool.
プレイス (エイ) イン ア ポット アンド ブリング トゥー ザ ボイル、メイク ディッピング ソース。レット スタンド アンティル クール。
Remove the heads of the shrimps, and boil. Rinse in cold water.
リムーブ ザ ヘッズ オブ ザ シュリンプス、アンド ボイル。リンス イン コールド ウォーター。
Bring water to a boil, when water comes to a boil put in soumen (thin Japanese noodles) and stir.
ブリング ウォーター トゥー ア ボイル、ウェン ウォーター カムズ トゥー ア ボイル プット イン ソウメン ティン ジャパニーズ ヌードルズ アンド スター。

If water starts to bubble over add 1/2 〜1 cup of cold water.
イフ ウォーター スターツ トゥー バブル オーバー アッド ワン ハーフ トゥー ワン カップ オブ コールド ウォーター。

When the water rolls up, see the noodles pellucid, drain the noodles in a sieve.
ウェン ザ ウォーター ロールズ アップ、スィー ザ ヌードルズ ペリューシッド、ドレイン ザ ヌードルズ イン ア シーブ。

Put (5) in bowl of cold water, rinse in running water to get rid of sliminess. Drain again.
プット (ファイブ) イン ボウル オブ コールド ウォーター、リンス イン ランニング ウォーター トゥー ゲット リッド オブ スライミネス。ドレイン アゲイン。

Put water and ice in serving bowl, arrange (2) and boufu. Also serve dipping sauce and herb flavor in separate bowls.
プット ウォーター アンド アイス イン サービング ボウル、アレンジ (トゥー) アンド ボウフウ。オルソー サーブ ディッピング ソース アンド ハーブ フレイバー イン セパレイト ボウルズ。