ナスラックKitchen

Colorful Press Sushi
カラフル プレス スシ
彩り押し寿司

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    Time : 90minute
    →
    Calorie : about 463kcal
    (per serving)

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→Ingredients(4 servings/フォー サービングス)

rice   3 cups
ライス   スリー カップス
kombu   5 cm
コンブ   ファイブ センチメーターズ
mixed vinegar(70ml vinegar, 2 Tbsps sugar, 1Tbsp salt
ミックスト ビネガー (セブンティー ミリリットルズ ビネガー、トゥー テーブルスプーンズ シュガー、ワン テーブルスプーン ソルト)
eggs   2
エッグス   トゥー
vinegar kohada   4
ビネガー コハダ   フォー
boiled shrimp   4
ボイルド シュリンプ   フォー
fish meat   3
フィッシュ ミート   スリー
bream sasatsuke   4
ブリーム ササツケ   フォー
B(1 Tbsp sake, 1 Tbsp sugar, a dash of salt)
ビー (ワン テーブルスプーン サケ、ワン テーブルスプーン シュガー、ア ダッシュ オブ ソルト)
sushi rice   2 cups
スシ ライス   トゥー カップス
green shiso leaf, grated ginger, spring onion, murame, cucumber
グリーン シソ リーフ、グレイテッド ジンジャー、スプリング オニオン、ムラメ、キューカンバー
empty egg carton
エンプティー エッグ カートン

→How to make → 作り方の画像を表示しない

1.

Wash the rice 30 min prior to cooking, and drain.

ウォッシュ ザ ライス サーティー ミニッツ プライオー トゥー クッキング、アンド ドレイン。

2.

Place the (1), water and konbu into a rice cooker, and cook.

プレイス ザ (ワン)、ウォーター アンド コンブ イントゥー ア ライス クッカー、アンド クック。


※Briefly wipe the konbu with a wet cloth removing any dirt for better dashi.

 ブリーフリー ワイプ ザ コンブ ウィズ ア ウェット クロス リムービング エニー ダート フォー ベター ダシ。

3.

Mix all the ingredients of (A), make the vinegar dressing.

ミックス オール ジ イングリーディエンツ オブ (エイ)、メイク ザ ビネガー ドレッシング。


※As sushi vinegar is a bit sweet, adding a strong salt will make good rice.

 アズ スシ ビネガー イズ ア ビット スウィート、アディング ア ストロング ソルト ウィル メイク グッド ライス。

4.

When the rice is cooked, move rice to wooden sushi bowl moistened with vinegar water. Sprinkle the vinegar dressing all over the rice. Using a flat wooden spoon, mix rice with horizontal cutting strokes while fanning the rice with a hand-fan.

ウェン ザ ライス イズ クックト、ムーブ ライス トゥー ウッデン スシ ボウル モイステンド ウィズ ビネガー ウォーター。スプリンクル ザ ビネガー ドレッシング オール オーバー ザ ライス。ユージング ア フラット ウッデン スプーン、ミックス ライス ウィズ ホライゾンタル カッティング ストロークス ワイル ファニング ザ ライス ウィズ ア ハンド ファン。

5.

Place mixed egg and (B) and scramble. Cut the kohada into thin pieces.

プレイス ミックスト エッグ アンド (ビー) アンド スクランブル。カット ザ コハダ イントゥー ティン ピーシズ。

6.

Wet the inside of empty egg carton, put 「boiled shrimp and fish meat」,「bream sasatsuke and the scrambled egg (1)」,「kohada and the scrambled egg (1)」 in the spaces in the egg carton. Fill carton with sushi rice, push the rice tightly to prevent losing its shape.

ウェット ジ インサイド オブ エンプティー エッグ カートン、プット 「ボイルド シュリンプ アンド フィッシュ ミート」、「ブリーム ササツケ アンド ザ スクランブルド エッグ (ワン)」、「コハダ アンド ザ スクランブルド エッグ (ワン)」 イン ザ スペーシズ イン ジ エッグ カートン。フィル カートン ウィズ スシ ライス、プッシュ ザ ライス タイトリー トゥー プリベント ルージング イッツ シェイプ。

7.

Wrap the egg carton, turn the package over on the cutting board, and lift the carton. Cut them separately with knife.

ラップ ジ エッグ カートン、ターン ザ パッケージ オーバー オン ザ カッティング ボード、アンド リフト ザ カートン。カット ゼム セパレイトリー ウィズ ナイフ。

8.

Remove sushi from package. Arrange them on plates with green shiso leaf.

リムーブ スシ フロム パッケージ。アレンジ ゼム オン プレーツ ウィズ グリーン シソ リーフ。

9.

Garnish grated ginger, spring onion, murame, cucumber.

ガーニッシュ グレイテッド ジンジャー、スプリング オニオン、ムラメ、キューカンバー。