Mixed rice in a small iron pot
ミックスト ライス イン ア スモール アイロン ポット
五目釜めし

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- Time : 60minute
- Calorie : about 542kcal
(per serving)
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Ingredients(4 servings/フォー サービングス)
- rice 3 cups
ライス スリー カップス - chicken thigh 100g
チキン サイ ワン ハンドレッド グラムス - deep-fried tofu 1
ディープ フライド トーフ ワン - thinly cut konnyaku 50g
シンリー カット コンニャク フィフティー グラムス - carrot 1/5
キャロット ワン フィフス - burdock 1/3
バードック ワン サード - dashi soup 650〜700ml
ダシ スープ シックス ハンドレッド フィフティー トゥー セブン ハンドレッド ミリリットルズ - A(3Tbsps soy sauce, 1Tbsp mirin)
エイ (スリー テーブルスプーンズ ソイ ソース、ワン テーブルスプーン ミリン) - B(1tsp sake, 1tsp salt)
ビー (ワン ティースプーン サケ、ワン ティースプーン ソルト)
How to make
→ 作り方の画像を表示しない
Wash the rice 30 min prior to cooking, and drain.
ウォッシュ ザ ライス サーティー ミニッツ プライオー トゥー クッキング、アンド ドレイン。
Cut chicken into small cubes. Put the deep-fried tofu into hot water, and cut thinly. Shave carrots into thin slices. Wash konnyaku and drain in a sieve.
カット チキン イントゥー スモール キューブス。プット ザ ディープ フライド トーフ イントゥー ホット ウォーター、アンド カット ティンリー。シェイブ キャロッツ イントゥー ティン スライシズ。ウォッシュ コンニャク アンド ドレイン イン ア シーブ。
※Cut everything about the same size.
カット エブリシング アバウト ザ セイム サイズ。

Shave burdock into thin slices, immerse in vinegar-water to eliminate bitterness and boil shortly.
シェイブ バードック イントゥー ティン スライシズ、イマース イン ビネガー ウォーター トゥー イリミネイト ビターネス アンド ボイル ショートリー。

Add 200ml dashi soup and ingredients (2) to small pot bring to a boil over medium heat. When it comes to a boil add (A) and continue to simmer for a while. Keep the solid ingredients in the sieve and the liquid in the bowl separate. Add (B) to the liquid in the bowl and add some dashi soup so that the whole quantity becomes 650ml.
アッド トゥーハンドレッド ミリリットル ダシ スープ アンド イングレディエンツ (ツー) トゥー スモール ポット ブリング トゥー ア ボイル オーバー ミディアム ヒート。ウェン イット カムズ トゥ ア ボイル アッド (エー) アンド コンテニュー トゥー シマー フォー ア ホァイル。キープ ザ ソリッド イングレディエンツ イン ザ シーブ アンド ザ リクイッド イン ザ ボウル セパレート。 アッド(ビー) トゥー ザ リクイッド イン ザ ボウル アンド アッド サム ダシ スープ ソー ザット ザ ホァイル クアンティティー ビカムス シックスハンドレッドフィフティー ミリリットル。
Put the rice (1) into a pot, cover the rice with the solid ingredients (3) and the liquid with dashi soup. Cover with a lid, and simmer over a high heat.
プット ザ ライス (ワン) イントゥー ア ポット、カバー ザ ライス ウィズ ザ ソリッド イングリーディエンツ (スリー) アンド ザ リクイド ウィズ ダシ スープ。カバー ウィズ ア リッド、アンド シマー オーバー ア ハイ ヒート。

When it begins to boil, reduce the heat to low and simmer for about 13 min. Don't open the lid while it's simmering.
ウェン イット ビギンズ トゥー ボイル、リデュース ザ ヒート トゥー ロウ アンド シマー フォー アバウト サーティーン ミニッツ。ドント オープン ザ リッド ワイル イッツ シマリング。

When cooking is finished, keep the lid covered and let stand for about 10-15 min. Open the lid, and mix the rice so that the ingredients will spread evenly. Arrange them into individual bowls.
ウェン クッキング イズ フィニッシュト、キープ ザ リッド カバード アンド レット スタンド フォー アバウト テン トゥー フィフティーン ミニッツ。オープン ザ リッド、アンド ミックス ザ ライス ソー ザット ザ イングリーディエンツ ウィル スプレッド イーブンリー。アレンジ ゼム イントゥー インディビジュアル ボウルズ。
