Chawanmushi(steamed eggs)
チャワンムシ (スチームド エッグス)
茶碗蒸し

-
- Time : 25minute
- Calorie : about 178kcal
(per serving)
携帯電話からでもレシピを見ることができます。
このレシピへのアクセスはこちらのQRコードから。
(機種によっては読み取りできないものもございます。ご了承下さい。)
Ingredients(2 servings/トゥー サービングス)
- chicken breast 60g
チキン ブレスト シックスティー グラムス - peeled shrimp 4
ピールド シュリンプ フォー - salt・sake a little
ソルト・サケ ア リトル - kamaboko(steamed fish paste) 30g
カマボコ(スチームド フィッシュ ペイスト) サーティー グラムス - shiitake mushroom 1
シイタケ マッシュルーム ワン - honewort add to taste
ホーンワート アッド トゥー テースト - A(1 beaten egg, 1/2 cup dashi, 1tsp light soy sauce, a dash of salt)
エイ(ワン ビートン エッグ、ワン ハーフ カップ ダシ、ワン ティースプーン ライト ソイ ソース、ア ダッシュ オブ ソルト)
How to make
→ 作り方の画像を表示しない
Mix (A), make it smooth with a tea strainer.
ミックス (エイ)、メイク イット スムース ウィズ ア ティー ストレイナー。

Cut chicken into small pieces, devein peeled shrimp, sprinkle with salt and sake. Wrap with plastic wrap, cook in microwave(500w 1min50s,600w 1min30s)
カット チキン イントゥー スモール ピーシズ、ディベイン ピールト シュリンプ、スプリンクル ウィズ ソルト アンド サケ。ラップ ウィズ プラスチック ラップ、クック イン マイクロウェーブ (ファイブ ハンドレッド ワッツ ワン ミニット アンド フィフティー セカンズ、シックス ハンドレッド ワッツ ワン ミニット サーティー セカンズ)。

Cut kamaboko (steamed fish paste) into 5cm slices. Cut off shiitake stems, then cut them into 5cm pieces. Cut the honewort.
カット カマボコ (スチームド フィッシュ ペイスト) イントゥー ファイブ センチメーター スライシズ。カット オフ シイタケ ステムズ、ゼン カット ゼム イントゥー ファイブ センチメーター ピーシズ。カット ザ ホーンワート。
Place(3) in a bowl, pour (1) in the same bowl.
プレイス (スリー) イン ア ボウル、ポアー (ワン) イン ザ セイム ボウル。

Cover bowl with plastic wrap. Cover bowl with tin foil and poke a hole in the middle.
カバー ボウル ウィズ プラスティック ラップ。カバー ボウル ウィズ ティン フォイル アンド ポーク ア ホール イン ザ ミドル。

Place the bowl (4) on one side of turntable, cook in microwave (500w 7mins10s,600w 6mins), remove tinfoil and plastic wrap. decorate with honewort.
プレイス ザ ボウル (フォー) オン ワン サイド オブ ターンテーブル、クック イン マイクロウェーブ (ファイブ ハンドレッド ワッツ セブン ミニッツ テン セカンズ、シックス ハンドレッド ワッツ シックス ミニッツ)、リムーブ ティンフォイル アンド プラスチック ラップ。デコレイト ウィズ ホーンワート。
