Cream of chicken & mushroom with buttered rice
クリーム オブ チキン アンド マッシュルーム ウィズ バタード ライス
チキンときのこのクリーム煮 バターライス添え

-
- Time : 80minute
- Calorie : about 1,009kcal
(per serving)
携帯電話からでもレシピを見ることができます。
このレシピへのアクセスはこちらのQRコードから。
(機種によっては読み取りできないものもございます。ご了承下さい。)
Ingredients(4 servings/フォー サービングス)
- rice 3cups
ライス スリー カップス - onion 1/2
オニオン ワン ハーフ - butter 60g
バター シックスティー グラムス - water 600ml
ウォーター シックス ハンドレッド ミリリットルズ - chicken thigh 250g
チキン サイ トゥー ハンドレッド フィフティー グラムス - flour add to taste
フラワー アッド トゥー テイスト - shimeji mushrooms 1 pack
シメジ マッシュルームズ ワン パック - enoki mushroom 1pack
エノキ マッシュルーム ワン パック - salt & pepper a little
ソルト アンド ペッパー ア リトル - parmesan cheese 2Tbsps
パルメザン チーズ トゥー テーブルスプーンズ - minced parsley a little
ミンスト パセリ ア リトル - A (1Tbsp consomme soup powder,1tsp salt, a little pepper)
エイ (ワン テーブルスプーン コンソメ スープ パウダー、 ワン ティースプーン ソルト、 ア リトル ペッパー) - B (a little salt and pepper)
ビー (ア リトル ソルト アンド ペッパー) - C (400ml milk ,200 ml fresh cream)
シー (フォー ハンドレッド ミリリットルズ ミルク、 トゥー ハンドレッド ミリリットルズ フレッシュ クリーム)
How to make
→ 作り方の画像を表示しない
Put rice in a sieve 30min.before cooking. Mince onion.
プット ライス イン ア シーブ サーティー ミニッツ ビフォア クッキング。 ミンス オニオン。

Heat butter in a skillet, fry onion until clear.
ヒート バター イン ア スキレット、 フライ オニオン アンティル クリア。
※Fry onion until clear white to make it sweet.
フライ オニオン アンティル クリア トゥー メイク イト スウィート。

Add rice to a skillet, stir over low heat until rice is well-coated with butter.
アッド ライス トゥー ア スキレット、 スティア オーバー ロウ ヒート アンティル ライス イズ ウェル コーテッド ウィズ バター。

Add water and (A), set heat to high, put cover on.
アッド ウォーター アンド (エイ)、 セット ヒート トゥー ハイ、 プット カバー オン。

Heat (4) to a boil, then lower the heat, cook for 13min .Wait 10 min after rice is cooked . Mix well and put on a plate.
ヒート (フォー) トゥー ア ボイル、 ゼン ロウアー ザ ヒート、 クック フォー サーティーン ミニッツ。 ウェイト テン ミニッツ アフター ライス イズ クックド。 ミックス ウェル アンド プット オン ア プレート。

Cut chicken into small pieces, cover chicken with flour after sprinkling with (B). Remove stems from shimeji and enoki mushroom, cut them into small pieces.
カット チキン イントゥー スモール ピーシズ、 カバー チキン ウィズ フラワー アフター スプリンクリング ウィズ (ビー)。 リムーブ ステムス フロム シメジ アンド エノキ マッシュルーム、 カット ゼム イントゥー スモール ピーシズ。
Heat butter in a skillet , fry chicken until brown, add shimeji and enoki mushroom.
ヒート バター イン ア スキレット、 フライ チキン アンティル ブラウン、 アッド シメジ アンド エノキ マッシュルーム。
Add (C) into (7), put in salt, pepper and grated parmesan.
アッド (シー) イントゥー (セブン)、 プット イン ソルト、 ペッパー アンド グレイテッド パルメザン。
When serving, put (8) on buttered rice and decorate with parsley.
ウェン サービング、 プット (エイト) オン バタード ライス アンド デコレート ウィズ パセリ。