ナスラックKitchen

Cream of chicken & mushroom with buttered rice
クリーム オブ チキン アンド マッシュルーム ウィズ バタード ライス
チキンときのこのクリーム煮 バターライス添え

  • →
    Time : 80minute
    →
    Calorie : about 1,009kcal
    (per serving)

携帯電話からでもレシピを見ることができます。
このレシピへのアクセスはこちらのQRコードから。
(機種によっては読み取りできないものもございます。ご了承下さい。)

→Ingredients(4 servings/フォー サービングス)

rice   3cups
ライス   スリー カップス
onion   1/2
オニオン   ワン ハーフ
butter   60g
バター   シックスティー グラムス
water   600ml
ウォーター   シックス ハンドレッド ミリリットルズ
chicken thigh   250g
チキン サイ   トゥー ハンドレッド フィフティー グラムス
flour   add to taste
フラワー   アッド トゥー テイスト
shimeji mushrooms   1 pack
シメジ マッシュルームズ   ワン パック
enoki mushroom   1pack
エノキ マッシュルーム   ワン パック
salt & pepper   a little
ソルト アンド ペッパー   ア リトル
parmesan cheese   2Tbsps
パルメザン チーズ   トゥー テーブルスプーンズ
minced parsley   a little
ミンスト パセリ   ア リトル
A (1Tbsp consomme soup powder,1tsp salt, a little pepper)
エイ (ワン テーブルスプーン コンソメ スープ パウダー、 ワン ティースプーン ソルト、 ア リトル ペッパー)
B (a little salt and pepper)
ビー (ア リトル ソルト アンド ペッパー)
C (400ml milk ,200 ml fresh cream)
シー (フォー ハンドレッド ミリリットルズ ミルク、 トゥー ハンドレッド ミリリットルズ フレッシュ クリーム)

→How to make → 作り方の画像を表示しない

1.

Put rice in a sieve 30min.before cooking. Mince onion.

プット ライス イン ア シーブ サーティー ミニッツ ビフォア クッキング。 ミンス オニオン。

2.

Heat butter in a skillet, fry onion until clear.

ヒート バター イン ア スキレット、 フライ オニオン アンティル クリア。


※Fry onion until clear white to make it sweet.

 フライ オニオン アンティル クリア トゥー メイク イト スウィート。

3.

Add rice to a skillet, stir over low heat until rice is well-coated with butter.

アッド ライス トゥー ア スキレット、 スティア オーバー ロウ ヒート アンティル ライス イズ ウェル コーテッド ウィズ バター。

4.

Add water and (A), set heat to high, put cover on.

アッド ウォーター アンド (エイ)、 セット ヒート トゥー ハイ、 プット カバー オン。

5.

Heat (4) to a boil, then lower the heat, cook for 13min .Wait 10 min after rice is cooked . Mix well and put on a plate.

ヒート (フォー) トゥー ア ボイル、 ゼン ロウアー ザ ヒート、 クック フォー サーティーン ミニッツ。 ウェイト テン ミニッツ アフター ライス イズ クックド。 ミックス ウェル アンド プット オン ア プレート。

6.

Cut chicken into small pieces, cover chicken with flour after sprinkling with (B). Remove stems from shimeji and enoki mushroom, cut them into small pieces.

カット チキン イントゥー スモール ピーシズ、 カバー チキン ウィズ フラワー アフター スプリンクリング ウィズ (ビー)。 リムーブ ステムス フロム シメジ アンド エノキ マッシュルーム、 カット ゼム イントゥー スモール ピーシズ。

7.

Heat butter in a skillet , fry chicken until brown, add shimeji and enoki mushroom.

ヒート バター イン ア スキレット、 フライ チキン アンティル ブラウン、 アッド シメジ アンド エノキ マッシュルーム。

8.

Add (C) into (7), put in salt, pepper and grated parmesan.

アッド (シー) イントゥー (セブン)、 プット イン ソルト、 ペッパー アンド グレイテッド パルメザン。

9.

When serving, put (8) on buttered rice and decorate with parsley.

ウェン サービング、 プット (エイト) オン バタード ライス アンド デコレート ウィズ パセリ。