Chinese cake wrapped in bamboo leaves
チャイニーズ ケイク ラップド イン バンブー リーブズ
中華ちまき

-
- Time : 160minute
- Calorie : about 472kcal
(per serving)
携帯電話からでもレシピを見ることができます。
このレシピへのアクセスはこちらのQRコードから。
(機種によっては読み取りできないものもございます。ご了承下さい。)
Ingredients(4 servings/フォー サービングス)
- glutinous rice 300g
グルーチナス ライス スリー ハンドレッド グラムス - pork rib 150g
ポーク リブ ワンハンドレッド フィフティー グラムス - leek 1/2
リーク ワンハーフ - sesame oil 1Tbsp
セサミ オイル ワン テーブルスプーン - bamboo grass leaves (vacuum packed) 16
バンブー グラス リーフズ (バキューム パックト) シックスティーン - A ( 2slices dried shiitake, 2Tbsps dried shrimp)
エイ (トゥー スライシズ ドライド シイタケ、トゥー テーブルスプーンズ ドライド シュリンプ) - B ( 250ml chicken soup, 1Tbsp sake, 2Tbsps soy sauce, 1 star anise)
ビー (トゥー ハンドレッド フィフティー ミリリットルズ チキン スープ、ワン テーブルスプーン サケ、トゥー テーブルスプーンズ ソイ ソース、ワン スター アニス)
How to make
→ 作り方の画像を表示しない
Wash and drain glutinous rice, 1 hour prior to cooking.
ウォッシュ アンド ドレイン グルーチナス ライス、 ワン アワー プライア トゥー クッキング。
Spread cloth in steamer, and lay (1) on it. Cover the lid, and steam at high heat for about one hour.
スプレッド クロス イン スチーマー、アンド レイ (ワン) オン イット。 カバー ザ リッド、アンド スチーム アット ハイ ヒート フォー アバウト ワン アワー。

Cut pork ribs into 2cm cubes.
カット ポーク リブズ イントゥー トゥー センチメーター キューブス。
Put (A) back into lukewarm water, and chop leek.
プット (エイ) バック イントゥー リュークウォーム ウォーター、アンド チョップ リーク。
Heat sesame oil in Chinese pot, lay (3) and (4). Simmer until liquid is almost completely gone. (Remove star anise in the process.)
ヒート セサミ オイル イン チャイニーズ ポット、レイ (スリー) アンド (フォー)。 シマー アンティル リキッド イズ オールモスト コンプリートリー ゴン。(リムーブ スター アニス イン ザ プロセス。)

Transfer (2) to a bowl, add (5) ingredients, and mix.
トランスファー (トゥー) トゥー ア ボウル、アッド (ファイブ) イングリーディエンツ、アンド ミックス。
Place 2 pieces of bamboo grass leaf across. Add (6) to taste.
プレイス トゥー ピーシズ オブ バンブー グラス リーフ アクロス。 アッド (シックス) トゥー テイスト。

Wrap kite string around tie and fasten.
ラップ カイト ストリングアラウンド タイ アンドファッスン

Boil (8) with hot water for about 30 min, and drain in a sieve.
ボイル (エイト) ウィズ ホット ウォーター フォー アバウト サーティー ミニッツ、アンド ドレイン イン ア シーブ。
