ナスラックKitchen

Hoba juk (Clam and Pumpkin rice porridge)
ホバ ジュク (クラム アンド パンプキン ライス ポリッジ)
ホバクチュク(アサリとカボチャのお粥)

  • →
    Time : 25minute
    →
    Calorie : about 170kcal
    (per serving)

携帯電話からでもレシピを見ることができます。
このレシピへのアクセスはこちらのQRコードから。
(機種によっては読み取りできないものもございます。ご了承下さい。)

→Ingredients(4 servings/フォー サービングス)

rice   2 cups
ライス   トゥー カップス
pumpkin   1
パンプキン   ワン
clams   200g
クラムズ   トゥー ハンドレッド グラムス
sesame oil   a little
セサミ オイル   ア リトル
salt   a little
ソルト   ア リトル
soy sauce   a little
ソイ ソース   ア リトル
rice bran water   10 cups
ライス ブラン ウォーター   テン カップス

→How to make → 作り方の画像を表示しない

1.

Shell clams, wash with salt water.

シェル クラムズ、ウォッシュ ウィズ ソルト ウォーター。

2.

Immerse rice in water and wash, drain in a sieve. Cut clam coarsly.

イマース ライス イン ウォーター アンド ウォッシュ、ドレイン イン ア シーブ。 カット クラム コオスリー。

3.

Cut pumpkin into about 0.5cm thickness in semi-circles.

カット パンプキン イントゥー アバウト ゼロ ポイント ファイブ センチメーター ティックネス イン セミ サークルズ。


※Korean pumpkin is thin and long like a cucumber, it is named hobaku or ehobaku and sold in Japanese grocery stores. It is less sweet than Japanese pumpkin, it's very good for rice porridge.

 コリアン パンプキン イズ シン アンド ロング ライク ア キュカンバー、イット イズ ネイムド ホバク オア エホバック アンド ソールド イン ジャパニーズ グロサリー ストアズ。 イット イズ レス スイート ザン ジャパニーズ パンプキン。 イッツ ベリー グッド フォー ライス ポッリジ。

4.

Heat sesame oil in a pan, stir-fry clams. Add rice when water turns white and fry well.

ヒート セサミ オイル イン ア パン、ステア フライ クラムス。 アッド ライス ウェン ウォーター ターンズ ホワイト アンド フライ ウェル。

5.

Add rice-bran water to rice ( 5 to 1ratio, water to rice ), mix well with a rice paddle. Season with salt and soy sauce when rice turns soft, add pumpkin and boil.

アッド ライス ブラン ウォーター トゥー ライス (ファイブ トゥー ワン レイシオ、ウォーター トゥー ライス)、ミックス ウェル ウィズ ア ライス パドル。 シーズン ウィズ ソルト アンド ソイ ソース ウェン ライス ターンズ ソフト、アッド パンプキン アンド ボイル。