料理で英会話レッスン
英語レシピ
Bamboo grass leaf Sushi
バンブー グラス リーフ スシ笹の葉寿司
How to make
Dry off konbu with cloth, place them to a tray with (2). Put mackerel fillet face down on tray. Turn them over often. Let them marinate in the tray longer than three hours.
ドライ オフ コンブ ウィズ クロス、プレイス ゼム トゥー ア トレイ ウィズ (トゥー)。プット マッケラル フィレ フェイス ダウン オン トレイ。ターン ゼム オーバー オフン。レット ゼム マリネイト イン ザ トレイ ロンガー ザン スリー アワーズ。

When the rice is cooked, move rice to wooden sushi bowl moistened with vinegar water. Sprinkle the vinegar dressing all over the rice. Using a flat wooden spoon, mix rice with horizontal cutting strokes while fanning the rice with a hand-fan.
ウェン ザ ライス イズ クックト、ムーブ ライス トゥー ウッデン スシ ボウル モイステンド ウィズ ビネガー ウォーター。スプリンクル ザ ビネガー ドレッシング オール オーバー ザ ライス。ユージング ア フラット ウッデン スプーン、ミックス ライス ウィズ ホライゾンタル カッティング ストロークス ワイル ファニング ザ ライス ウィズ ア ハンド ファン。


- 60minute
- about 604kcal
(per serving)
Ingredients
フォー サービングス
-
- mackerel
- 1
- マッケラル
- ワン
-
- salt
- 1/2 cup
- ソルト
- ワン ハーフ カップ
-
- dashi kombu
- 10 cm cubes
- ダシ コンブ
- テン センチメーター キューブス
-
- shrimp
- 8
- シュリンプ
- エイト
-
- bream for sashimi
- 1 bunch
- ブリーム フォー サシミ
- ワン バンチ
-
- rice
- 3 cups
- ライス
- スリー カップス
-
- bamboo grass leaf (vacuum packed)
- 24 slices
- バンブー グラス リーフ (バキューム パックト)
- トゥエンティーフォー スライシズ
-
- soy sauce
- add to taste
- ソイ ソース
- アッド トゥー テースト
-
- A(300ml vinegar, 3Tbsps sugar, 2/3tsp salt, 4Tbsps vinegar)
- エイ (スリー ハンドレッド ミリリットルズ ビネガー、スリー テーブルスプーンズ シュガー、トゥー サーヅ ティースプーン ソルト、フォー テーブルスプーンズ ビネガー)
-
- B(10ml dashi kombu, 600ml water)
- ビー (テン ミリリットルズ ダシ コンブ、シックス ハンドレッド ミリリットルズ ウォーター)
-
- C(6Tbsps vinegar, 5Tbsps sugar, 2tsp salt
- シー (シックス テーブルスプーンズ ビネガー、ファイブ テーブルスプーンズ シュガー、トゥー ティースプーンズ ソルト)