季節に合った旬の料理や人気メニューのレシピが検索できます。簡単レシピや動画レシピ、英語レシピも盛りだくさん。
レシピ検索サイト「ナスラックKitchen」

料理で英会話レッスン

英語レシピ

音声Bamboo grass leaf Sushi
バンブー グラス リーフ スシ笹の葉寿司

How to make
1.

Sprinkle the salt on mackerel. Leave for 1 hour. Wash thoroughly under running water and wipe dry.

スプリンクル ザ ソルト オン マッケラル。リーブ フォー ワン アワー。ウォッシュ ソロウリー アンダー ランニング ウォーター アンド ワイプ ドライ。

2.

Add the (A) to the pot, bring to the boil. Let stand until cool.

アッド ジ (エイ) トゥー ザ ポット、ブリング トゥー ザ ボイル。レット スタンド アンティル クール。

3.

Dry off konbu with cloth, place them to a tray with (2). Put mackerel fillet face down on tray. Turn them over often. Let them marinate in the tray longer than three hours.

ドライ オフ コンブ ウィズ クロス、プレイス ゼム トゥー ア トレイ ウィズ (トゥー)。プット マッケラル フィレ フェイス ダウン オン トレイ。ターン ゼム オーバー オフン。レット ゼム マリネイト イン ザ トレイ ロンガー ザン スリー アワーズ。

4.

Bring the mackerel from (3). Remove bones, slice the fish into thin pieces.

ブリング ザ マッケラル フロム (スリー)。リムーブ ボーンズ、スライス ザ フィッシュ イントゥー ティン ピーシズ。

5.

Peel shrimp, remove the heads and de-vein. Score each side in a shallow crisscross pattern. Slice the fish into thin pieces.

ピール シュリンプ、リムーブ ザ ヘッズ アンド ディベイン。スコア イーチ サイド イン ア シャロウ クリスクロス パターン。スライス ザ フィッシュ イントゥー ティン ピーシズ。

6.

Wash the rice 30 min prior to cooking, and drain.

ウォッシュ ザ ライス サーティー ミニッツ プライオー トゥー クッキング、アンド ドレイン。

7.

When the rice is cooked, move rice to wooden sushi bowl moistened with vinegar water. Sprinkle the vinegar dressing all over the rice. Using a flat wooden spoon, mix rice with horizontal cutting strokes while fanning the rice with a hand-fan.

ウェン ザ ライス イズ クックト、ムーブ ライス トゥー ウッデン スシ ボウル モイステンド ウィズ ビネガー ウォーター。スプリンクル ザ ビネガー ドレッシング オール オーバー ザ ライス。ユージング ア フラット ウッデン スプーン、ミックス ライス ウィズ ホライゾンタル カッティング ストロークス ワイル ファニング ザ ライス ウィズ ア ハンド ファン。

8.

Put sushi rice in your hand, lay a topping on rice.

プット スシ ライス イン ユア ハンド、レイ ア トッピング オン ライス。

9.

Wrap the bamboo grass leaf around rolled sushi rice. When eating take bamboo grass leaf off, and dip in soy sauce.

ラップ ザ バンブー グラス リーフ アラウンド ロールド スシ ライス。ウェン イーティング テイク バンブー グラス リーフ オフ、アンド ディップ イン ソイ ソース。

レシピ印刷用ページはこちら
  • 60minute
  • about 604kcal
    (per serving)
Ingredients

4 servings
フォー サービングス
  • mackerel
    1
    マッケラル
    ワン
  • salt
    1/2 cup
    ソルト
    ワン ハーフ カップ
  • dashi kombu
    10 cm cubes
    ダシ コンブ
    テン センチメーター キューブス
  • shrimp
    8
    シュリンプ
    エイト
  • bream for sashimi
    1 bunch
    ブリーム フォー サシミ
    ワン バンチ
  • rice
    3 cups
    ライス
    スリー カップス
  • bamboo grass leaf (vacuum packed)
    24 slices
    バンブー グラス リーフ (バキューム パックト)
    トゥエンティーフォー スライシズ
  • soy sauce
    add to taste
    ソイ ソース
    アッド トゥー テースト
  • A(300ml vinegar, 3Tbsps sugar, 2/3tsp salt, 4Tbsps vinegar)
    エイ (スリー ハンドレッド ミリリットルズ ビネガー、スリー テーブルスプーンズ シュガー、トゥー サーヅ ティースプーン ソルト、フォー テーブルスプーンズ ビネガー)
  • B(10ml dashi kombu, 600ml water)
    ビー (テン ミリリットルズ ダシ コンブ、シックス ハンドレッド ミリリットルズ ウォーター)
  • C(6Tbsps vinegar, 5Tbsps sugar, 2tsp salt
    シー (シックス テーブルスプーンズ ビネガー、ファイブ テーブルスプーンズ シュガー、トゥー ティースプーンズ ソルト)
注目ワード