料理で英会話レッスン
英語レシピ
Tofu steak with vegetable sauce
トーフ ステーキ ウィズ ベジタブル ソース豆腐ステーキ野菜ソース
How to make

Wrap momen tofu with a paper towel. Heat tofu in microwave with a heat-resistant plate. To make it dry (500w 2mins30s,600w 2mins), then divide tofu into 4pieces. Sprinkle tofu with salt and pepper, then coat with flour.
ラップ モメントーフ ウィズ ア ペイパー タオル。ヒート トーフ イン マイクロウェイブ ウィズ ア ヒート レジスタント プレート。トゥー メイク イット ドライ (ファイブ ハンドレッド ワッツ トゥー ミニッツ アンド サーティー セカンズ、シックス ハンドレッド ワッツ トゥー ミニッツ)、ゼン ディバイド トーフ イントゥー フォー ピーシズ。スプリンクル トーフ ウィズ ソルト アンド ペッパー、ゼン コート ウィズ フラワー。


Mix cut carrot ,cut green pepper, cut shiitake mushroom with sauce (A). Wrap with plastic wrap and cook in microwave(500w 4min40s,600w 3mins).
ミックス カット キャロット、カット グリーン ペッパー、カット シイタケ マッシュルーム ウィズ ソース (エイ)。ラップ ウィズ プラスチック ラップ アンド クック イン マイクロウェーブ (ファイブ ハンドレッド ワッツ フォー ミニッツ フォーティー セカンズ、シックス ハンドレッド ワッツ スリー ミニッツ)。


- 35minute
- about 234kcal
(per serving)
Ingredients
トゥー サービングス
-
- momen tofu
- 1
- モメン トーフ
- ワン
-
- salt & pepper
- a dash of
- ソルト アンド ペッパー
- ア ダッシュ オブ
-
- flour
- add to taste
- フラワー
- アッド トゥー テースト
-
- oil
- 1Tbsp
- オイル
- ワン テーブルスプーン
-
- carrot
- 1cm
- キャロット
- ワン センチメーター
-
- green pepper
- 1
- グリーン ペッパー
- ワン
-
- shiitake mushroom
- 2
- シイタケ マッシュルーム
- トゥー
-
- dissolved starch in water
- 1Tbsp
- ディソルブド スターチ イン ウォーター
- ワン テーブルスプーン
-
- A( 1 cup dashi, 1 1/2Tbsp light soy sauce, 1/2Tbsp mirin, a dash of salt)
- エイ(ワン カップ ダシ、ワン アンド ア ハーフ テーブルスプーンズ ライト ソイ ソース、ワン ハーフ テーブルスプーン ミリン、ア ダッシュ オブ ソルト)