季節に合った旬の料理や人気メニューのレシピが検索できます。簡単レシピや動画レシピ、英語レシピも盛りだくさん。
レシピ検索サイト「ナスラックKitchen」

料理で英会話レッスン

英語レシピ

音声Japanese Blue Crab with Nukuchamu Sauce
ジャパニーズ ブルー クラブ ウィズ ヌクチャム ソースワタリガニのヌクチャム添え

How to make
1.

Sprinkle Japanese blue crabs with sake. Have a pot with plenty of boiling water, place the crabs in the pot about 10 min, and drain in a sieve.

スプリンクル ジャパニーズ ブルー クラブス ウィズ サケ。 ハブ ア ポット ウィズ プレンティ オブ ボイリング ウォーター、プレイス ザ クラブズ イン ザ ポット アバウト テン ミニッツ、アンド ドレイン イン ア シーブ。

2.

Mince garlic and red peppers, transfer them to a grinding bowl, add sugar and grind.

ミンス ガーリック アンド レッド ペッパーズ、トランスファー ゼム トゥー ア グラインディング ボウル、アッド シュガー アンド グラインド。

3.

Add (A) into (2) to make nukuchiyamu sauce. You can use lemon juice instead of lime juice.Fold both sides of rice paper and roll up from the front.

アッド (エイ) イントゥ (トゥー) トゥー メイク ヌクチャム ソース。ユー キャン ユース レモン ジュース インステッド オブ ライム ジュース。フォールド ボウス サイズ オブ ライス ペーパー アンド ロール アップ フロム ザ フロント。

4.

Arrange crab (1) into a bowl. Garnish with nukuchiyamu sauce in a small plate.

アレンジ クラブ (ワン) イントゥー ア ボウル。 ガーニッシュ ウィズ ヌクチャム ソース イン ア スモール プレート。

レシピ印刷用ページはこちら
  • 15minute
  • about 58kcal
    (per serving)
Ingredients

4 servings
フォー サービングス
  • Japanese blue crabs
    2
    ジャパニーズ ブルー クラブズ
    トゥー
  • sake
    2Tbsps
    サケ
    トゥー テーブルスプーンズ
  • garlic
    1 piece
    ガーリック
    ワン ピース
  • red peppers (fresh)
    2
    レッド ペッパーズ (フレッシュ)
    トゥー
  • sugar
    1and1/2Tbsp
    シュガー
    ワン アンド ア ハーフ テーブルスプーンズ
  • A (1Tbsp namplaa, squeezed lime juice)as desired
    エイ (ワン テーブルスプーン ナンプラー、スクイーズド ライム ジュース)アズ ディザイアード
注目ワード