Hoba juk (Clam and Pumpkin rice porridge)
ホバ ジュク (クラム アンド パンプキン ライス ポリッジ)
ホバクチュク(アサリとカボチャのお粥)

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- Time : 25minute
- Calorie : about 170kcal
(per serving)
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Ingredients(4 servings/フォー サービングス)
- rice 2 cups
ライス トゥー カップス - pumpkin 1
パンプキン ワン - clams 200g
クラムズ トゥー ハンドレッド グラムス - sesame oil a little
セサミ オイル ア リトル - salt a little
ソルト ア リトル - soy sauce a little
ソイ ソース ア リトル - rice bran water 10 cups
ライス ブラン ウォーター テン カップス
How to make
→ 作り方の画像を表示する
Shell clams, wash with salt water.
シェル クラムズ、ウォッシュ ウィズ ソルト ウォーター。
Immerse rice in water and wash, drain in a sieve. Cut clam coarsly.
イマース ライス イン ウォーター アンド ウォッシュ、ドレイン イン ア シーブ。 カット クラム コオスリー。
Cut pumpkin into about 0.5cm thickness in semi-circles.
カット パンプキン イントゥー アバウト ゼロ ポイント ファイブ センチメーター ティックネス イン セミ サークルズ。
※Korean pumpkin is thin and long like a cucumber, it is named hobaku or ehobaku and sold in Japanese grocery stores. It is less sweet than Japanese pumpkin, it's very good for rice porridge.
コリアン パンプキン イズ シン アンド ロング ライク ア キュカンバー、イット イズ ネイムド ホバク オア エホバック アンド ソールド イン ジャパニーズ グロサリー ストアズ。 イット イズ レス スイート ザン ジャパニーズ パンプキン。 イッツ ベリー グッド フォー ライス ポッリジ。
Heat sesame oil in a pan, stir-fry clams. Add rice when water turns white and fry well.
ヒート セサミ オイル イン ア パン、ステア フライ クラムス。 アッド ライス ウェン ウォーター ターンズ ホワイト アンド フライ ウェル。
Add rice-bran water to rice ( 5 to 1ratio, water to rice ), mix well with a rice paddle. Season with salt and soy sauce when rice turns soft, add pumpkin and boil.
アッド ライス ブラン ウォーター トゥー ライス (ファイブ トゥー ワン レイシオ、ウォーター トゥー ライス)、ミックス ウェル ウィズ ア ライス パドル。 シーズン ウィズ ソルト アンド ソイ ソース ウェン ライス ターンズ ソフト、アッド パンプキン アンド ボイル。