料理で英会話レッスン
英語レシピ
Whole Bream on Garnished Sushi
ホウル ブリーム オン ガーニッシュド スシタイの姿ちらし
How to make


When the rice is cooked, move rice to wooden sushi bowl moistened with vinegar water. Sprinkle the vinegar dressing all over the rice. Using a flat wooden spoon, mix rice with horizontal cutting strokes while fanning the rice with a hand-fan.
ウェン ザ ライス イズ クックト、ムーブ ライス トゥー ウッデン スシ ボウル モイステンド ウィズ ビネガー ウォーター。スプリンクル ザ ビネガー ドレッシング オール オーバー ザ ライス。ユージング ア フラット ウッデン スプーン、ミックス ライス ウィズ ホリゾンタル カッティング ストロークス ワイル ファニング ザ ライス ウィズ ア ハンド ファン。
Pull the gills out, scoop out bream innards with knife. Cut off head, tail, and body parts. Sprinkle salt and sake, move slices of fish to preheated steamer. Steam for 10 min. Let stand until cool. Break up the fish meat into pieces.
プル ザ ギルズ アウト、スクープ アウト ブリーム インナーズ ウィズ ナイフ。カット オフ ヘッド、テイル、アンド ボディー パーツ。スプリンクル ソルト アンド サケ、ムーブ スライシズ オブ フィッシュ トゥー プリヒーテッド スチーマー。スチーム フォー テン ミニッツ。レット スタンド アンティル クール。ブレイク アップ ザ フィッシュ ミート イントゥー ピーシズ。

- 90minute
- about 608kcal
(per serving)
Ingredients
フォー サービングス
-
- rice
- 3 cups
- ライス
- スリー カップス
-
- kombu
- 5 cm
- コンブ
- ファイブ センチメーターズ
-
- mixed vinegar(70ml vinegar, 2Tbsps sugar, 1Tbsp salt)
- ミックスト ビネガー (セブンティー ミリリットルズ ビネガー、トゥー テーブルスプーンズ シュガー、ワン テーブルスプーン ソルト)
-
- bream
- 1
- ブリーム
- ワン
-
- salt・sake
- a little of each
- ソルト・サケ
- ア リトル オブ イーチ
-
- dried shiitake
- 3
- ドライド シイタケ
- スリー
-
- dried fruit
- 10g
- ドライド フルーツ
- テン グラムス
-
- sushi rice
- 3cups
- スシ ライス
- スリー カップス
-
- thinly sliced fried egg, bud, red ginger, sudachi
- add to taste
- シンリー スライスト フライド エッグ、バッド、レッド ジンジャー、スダチ
- アッド トゥー テースト
-
- A(3Tbsps soy sauce, 3Tbsp mirin, 1Tbsp sugar, 1cup dashi soup)
- エイ (スリー テーブルスプーンズ ソイ ソース、スリー テーブルスプーンズ ミリン、ワン テーブルスプーン シュガー、ワン カップ ダシ スープ)