季節に合った旬の料理や人気メニューのレシピが検索できます。簡単レシピや動画レシピ、英語レシピも盛りだくさん。
レシピ検索サイト「ナスラックKitchen」

料理で英会話レッスン

英語レシピ

音声Namerou style Jack mackerel on rice
ナメロウ スタイル ジャック マッケラル オン ライスアジのなめろう丼

How to make
1.

Scrape off the hard scales at the joint of the tail with a knife, cut the head off, and scoop out the innards. Cut the jack mackerel in 3 pieces using the sanmai-oroshi or 「three-piece cutting」technique. Peel off from head of fish, slice them thinly.

スクレイプ オフ ザ ハード スケイルズ アット ザ ジョイント オブ ザ テイル ウィズ ア ナイフ、カット ザ ヘッド オフ、アンド スクープ アウト ジ インナーズ、カット ザ ジャック マッケラル イン スリー ピーシズ ユージング ザ サンマイ オロシ オア スリー ピース カッティング テクニック。ピール オフ フロム ヘッド オブ フィッシュ、スライス ゼム ティンリー。

2.

Coarsely chop the leek ginger and myoga ginger.

コアースリー チョップ ザ リーク ジンジャー アンド ミョウガ ジンジャー。

3.

Mix (1) and (2), chop them finely with a knife.

ミックス (ワン) アンド (トゥー)、チョップ ゼム ファインリー ウィズ ア ナイフ。

4.

Chop briefly, add miso and sudachi juice for good flavor, and chop again.

チョップ ブリーフリー、アッド ミソ アンド スダチ ジュース フォー グッド フレイバー、アンド チョップ アゲイン。

5.

Put rice into individual donburi bowl, place the green shiso leaf and (4) on the top of the rice.

プット ライス イントゥー インディビジュアル ドンブリ ボウル、プレイス ザ グリーン シソ リーフ アンド (フォー) オン ザ トップ オブ ザ ライス。

レシピ印刷用ページはこちら
  • 15minute
  • about 397kcal
    (per serving)
Ingredients

4 servings
フォー サービングス
  • jack mackerel (for sashimi)
    4
    ジャック マッケラル (フォー サシミ)
    フォー
  • leek
    1/2
    リーク
    ワン ハーフ
  • ginger
    1
    ジンジャー
    ワン
  • myoga ginger
    2
    ミョウガ ジンジャー
    トゥー
  • miso
    3 Tbsps
    ミソ
    スリー テーブルスプーンズ
  • sudachi juice (lemon is also fine)
    1 tsp
    スダチ ジュース (レモン イズ オルソー ファイン)
    ワン ティースプーン
  • rice
    4 servings
    ライス
    フォー サービングス
  • green shiso leaf
    8 slices
    グリーン シソ リーフ
    エイト スライシズ
注目ワード