料理で英会話レッスン
英語レシピ
Namerou style Jack mackerel on rice
ナメロウ スタイル ジャック マッケラル オン ライスアジのなめろう丼
How to make
1.
Scrape off the hard scales at the joint of the tail with a knife, cut the head off, and scoop out the innards. Cut the jack mackerel in 3 pieces using the sanmai-oroshi or 「three-piece cutting」technique. Peel off from head of fish, slice them thinly.
スクレイプ オフ ザ ハード スケイルズ アット ザ ジョイント オブ ザ テイル ウィズ ア ナイフ、カット ザ ヘッド オフ、アンド スクープ アウト ジ インナーズ、カット ザ ジャック マッケラル イン スリー ピーシズ ユージング ザ サンマイ オロシ オア スリー ピース カッティング テクニック。ピール オフ フロム ヘッド オブ フィッシュ、スライス ゼム ティンリー。

- 15minute
- about 397kcal
(per serving)
Ingredients
4 servings
フォー サービングス
フォー サービングス
-
- jack mackerel (for sashimi)
- 4
- ジャック マッケラル (フォー サシミ)
- フォー
-
- leek
- 1/2
- リーク
- ワン ハーフ
-
- ginger
- 1
- ジンジャー
- ワン
-
- myoga ginger
- 2
- ミョウガ ジンジャー
- トゥー
-
- miso
- 3 Tbsps
- ミソ
- スリー テーブルスプーンズ
-
- sudachi juice (lemon is also fine)
- 1 tsp
- スダチ ジュース (レモン イズ オルソー ファイン)
- ワン ティースプーン
-
- rice
- 4 servings
- ライス
- フォー サービングス
-
- green shiso leaf
- 8 slices
- グリーン シソ リーフ
- エイト スライシズ