料理で英会話レッスン
英語レシピ
Mixed rice in a small iron pot
ミックスト ライス イン ア スモール アイロン ポット五目釜めし
How to make


Add 200ml dashi soup and ingredients (2) to small pot bring to a boil over medium heat. When it comes to a boil add (A) and continue to simmer for a while. Keep the solid ingredients in the sieve and the liquid in the bowl separate. Add (B) to the liquid in the bowl and add some dashi soup so that the whole quantity becomes 650ml.
アッド トゥーハンドレッド ミリリットル ダシ スープ アンド イングレディエンツ (ツー) トゥー スモール ポット ブリング トゥー ア ボイル オーバー ミディアム ヒート。ウェン イット カムズ トゥ ア ボイル アッド (エー) アンド コンテニュー トゥー シマー フォー ア ホァイル。キープ ザ ソリッド イングレディエンツ イン ザ シーブ アンド ザ リクイッド イン ザ ボウル セパレート。 アッド(ビー) トゥー ザ リクイッド イン ザ ボウル アンド アッド サム ダシ スープ ソー ザット ザ ホァイル クアンティティー ビカムス シックスハンドレッドフィフティー ミリリットル。



When cooking is finished, keep the lid covered and let stand for about 10-15 min. Open the lid, and mix the rice so that the ingredients will spread evenly. Arrange them into individual bowls.
ウェン クッキング イズ フィニッシュト、キープ ザ リッド カバード アンド レット スタンド フォー アバウト テン トゥー フィフティーン ミニッツ。オープン ザ リッド、アンド ミックス ザ ライス ソー ザット ザ イングリーディエンツ ウィル スプレッド イーブンリー。アレンジ ゼム イントゥー インディビジュアル ボウルズ。

- 60minute
- about 542kcal
(per serving)
Ingredients
フォー サービングス
-
- rice
- 3 cups
- ライス
- スリー カップス
-
- chicken thigh
- 100g
- チキン サイ
- ワン ハンドレッド グラムス
-
- deep-fried tofu
- 1
- ディープ フライド トーフ
- ワン
-
- thinly cut konnyaku
- 50g
- シンリー カット コンニャク
- フィフティー グラムス
-
- carrot
- 1/5
- キャロット
- ワン フィフス
-
- burdock
- 1/3
- バードック
- ワン サード
-
- dashi soup
- 650〜700ml
- ダシ スープ
- シックス ハンドレッド フィフティー トゥー セブン ハンドレッド ミリリットルズ
-
- A(3Tbsps soy sauce, 1Tbsp mirin)
- エイ (スリー テーブルスプーンズ ソイ ソース、ワン テーブルスプーン ミリン)
-
- B(1tsp sake, 1tsp salt)
- ビー (ワン ティースプーン サケ、ワン ティースプーン ソルト)