季節に合った旬の料理や人気メニューのレシピが検索できます。簡単レシピや動画レシピ、英語レシピも盛りだくさん。
レシピ検索サイト「ナスラックKitchen」

料理で英会話レッスン

英語レシピ

音声Chinese cake wrapped in bamboo leaves
チャイニーズ ケイク ラップド イン バンブー リーブズ中華ちまき

How to make
1.

Wash and drain glutinous rice, 1 hour prior to cooking.

ウォッシュ アンド ドレイン グルーチナス ライス、 ワン アワー プライア トゥー クッキング。

2.

Spread cloth in steamer, and lay (1) on it. Cover the lid, and steam at high heat for about one hour.

スプレッド クロス イン スチーマー、アンド レイ (ワン) オン イット。 カバー ザ リッド、アンド スチーム アット ハイ ヒート フォー アバウト ワン アワー。

3.

Cut pork ribs into 2cm cubes.

カット ポーク リブズ イントゥー トゥー センチメーター キューブス。

4.

Put (A) back into lukewarm water, and chop leek.

プット (エイ) バック イントゥー リュークウォーム ウォーター、アンド チョップ リーク。

5.

Heat sesame oil in Chinese pot, lay (3) and (4). Simmer until liquid is almost completely gone. (Remove star anise in the process.)

ヒート セサミ オイル イン チャイニーズ ポット、レイ (スリー) アンド (フォー)。 シマー アンティル リキッド イズ オールモスト コンプリートリー ゴン。(リムーブ スター アニス イン ザ プロセス。)

6.

Transfer (2) to a bowl, add (5) ingredients, and mix.

トランスファー (トゥー) トゥー ア ボウル、アッド (ファイブ) イングリーディエンツ、アンド ミックス。

7.

Place 2 pieces of bamboo grass leaf across. Add (6) to taste.

プレイス トゥー ピーシズ オブ バンブー グラス リーフ アクロス。 アッド (シックス) トゥー テイスト。

8.

Wrap kite string around tie and fasten.

ラップ カイト ストリングアラウンド タイ アンドファッスン

9.

Boil (8) with hot water for about 30 min, and drain in a sieve.

ボイル (エイト) ウィズ ホット ウォーター フォー アバウト サーティー ミニッツ、アンド ドレイン イン ア シーブ。

レシピ印刷用ページはこちら
  • 160minute
  • about 472kcal
    (per serving)
Ingredients

4 servings
フォー サービングス
  • glutinous rice
    300g
    グルーチナス ライス
    スリー ハンドレッド グラムス
  • pork rib
    150g
    ポーク リブ
    ワンハンドレッド フィフティー グラムス
  • leek
    1/2
    リーク
    ワンハーフ
  • sesame oil
    1Tbsp
    セサミ オイル
    ワン テーブルスプーン
  • bamboo grass leaves (vacuum packed)
    16
    バンブー グラス リーフズ (バキューム パックト)
    シックスティーン
  • A ( 2slices dried shiitake, 2Tbsps dried shrimp)
    エイ (トゥー スライシズ ドライド シイタケ、トゥー テーブルスプーンズ ドライド シュリンプ)
  • B ( 250ml chicken soup, 1Tbsp sake, 2Tbsps soy sauce, 1 star anise)
    ビー (トゥー ハンドレッド フィフティー ミリリットルズ チキン スープ、ワン テーブルスプーン サケ、トゥー テーブルスプーンズ ソイ ソース、ワン スター アニス)
注目ワード